Om Radio Laser

Radio Laser Göteborg är ett projekt som bedrivs av frivilliga på Aktivitetshus Nordost Gunnarreds Gård för att producera lite olika sorters radioprogram. Programmen presenteras som Podcast – eller Poddradio som man kan kalla det på svenska – och finns därför tillgängliga på Internet via den här webbplatsen. Man kan lyssna direkt, ladda ner och prenumerera på avsnitt som läggs upp med oregelbundna mellanrum (ännu så länge).

Radio Laser FM fanns tidigare som direktsänd lokalradio i Lillhagsparken på Hisingen i Göteborg. Studion befann sig på ett Aktivitetshus som hette Möjligheternas Hus som tillhörde Göteborgs Stad. En liten radioförening tillhandahöll Sveriges sista sjukhusradio (med möjlighet att fritt spela allmänlicensierad musik) på en egen sändare och antenn på 1 watt samt direktsänd internetradio. Många egna och olika program gjordes samt att det spelades massor med musik (dygnet runt) tills området inte längre hade status som sjukhus och lokalerna utrymdes inför rivning.

Under ett antal år stod utrustning från studion oanvänd och nästan bortglömd, tills den hösten 2015 fick ett nytt tillhåll i ett rum på Aktivitetshus Nordost / Gunnareds Gård. En studio börjades byggas upp i ett litet rum i direkt anslutning till musikrummet på övervåningen i det hus som kallas Villan.

Vi är nu i ett inledningsskede där vi sakta men säkert producerar avsnitt till vår podcast/poddradio med både nyinspelat och gamalt material från tiden i etern. Vi är ett litet gäng på några stycken ännu så länge, men resurser finns och kommer utökas så att fler ska kunna medverka och påverka det material som vi lägger ut.
Radio Laser Göteborg är ett samarbete mellan ideella aktivitetsföreningen Friskvårdsklubben och Aktivitetshus Nordost som tillhör Göteborgs Stad Social Resursförvaltning. Vi riktar verksamheten till personer som har eller har haft kontakt med psykiatrin och stödresurser i Göteborgs Stad.

Ni når oss på info@radiolaser.se och kan även besöka oss på Facebook på https://www.facebook.com/RadioLaserGbg/